top of page

Waarom marktplaatsen koppelingen & automatisering?

Handmatig verkopen op marktplaatsen, zonder automatisatie, kan als je nog enkele producten hebt. Maar naarmate je groeit, groeit je bedrijf mee en wordt dit een tijdrovend proces. Als je meer verkoopt zal je al snel merken dat automatisatie via een integrator je veel voordelen zou opleveren.

Denk alleen al maar aan het up-to-date houden van voorraden op de verschillende kanalen na een verkoop. Content matig zoals product titels en beschrijvingen in alle talen, op alle marktplaatsen. Uit onze ervaring blijkt dat deze informatie gewoonweg niet up-to-date wordt gehouden zonder integrator. De content in je PIM of op de website wordt aangepast, maar de informatie op marketplaces is outdated. Het neemt dan ook veel tijd om de content overal manueel up-to-date te houden. Door dit te automatiseren is je content altijd up-to-date en win je tijd!

Nog enkele belangrijke voordelen van marktplaatsautomatisatie:

  • Orders centraliseren: ProductFlow ontvangt en centraliseert al je orders: je verwerkt deze dan in ProductFlow zelf, of stuurt deze door je ERP of webshop

  • Automatisch aanmaken van je producten op de marktplaats via API

  • Automatisch prijzen up-to-date houden (denk aan promoties of Black Friday)

  • Automatisch prijzen aanpassen aan concurrenten 

  • Real-time voorraad synchroniseren: altijd real-time de juiste voorraad op alle marktplaatsen en je webshop

Marktplaats automatisering

ProductFlow combineert de kracht van een PIM-systeem met een marketplace integrator. Hiermee beheer je jouw productinformatie centraal en overzichtelijk. Vervolgens integreer je deze moeiteloos met verkoopkanalen als Amazon, bol.com en Blokker. Naast marktplaatsen functioneert ProductFlow uitstekend als PIM voor je eigen webwinkel. Dit maakt een snelle marktintroductie en optimalisatie van je verkoop mogelijk. Zij hebben al directe koppelingen met Lightspeed app en Shopify app.

Wat ProductFlow onderscheidt in de integratiemarkt is de flexibiliteit. Waar andere systemen, zoals Channable, vooral uitgaan van standaard webshopplatformen zoals Magento, Shopify of Woocommerce, biedt ProductFlow een directe oplossing. Zonder tussenkomst van een standaard webshop of een niet-ondersteund systeem, maakt ProductFlow direct verbinding met marktplaatsen. Kortom het is een totaal pakket om een beginner tot expert verder te ondersteunen.

De gebruiksvriendelijke interface maakt van ProductFlow een toegankelijke tool. Het biedt alle essentiële functionaliteiten voor een geslaagde product verkoop, inclusief gedegen productinformatiebeheer, kanaalintegratie, prijsmanagement en koppelingen met andere webshop- en ERP-oplossingen.

bottom of page